15 Ocak 2011 Cumartesi

Gıfarlı Ebuzer

-Bu tanrılar hiçbirşeyi anlamayan, kimseye fayda ve zararı olmayan taşlardan başka birşey değildir.
-Babalarımızın ve bizim aklımızı batıl mı sayıyorsun?
-Babalarımızın kalbi cahillikten körelmişse bu bizim suçumuz değil ki!
Diyerek başlayan bir sorgulamanın sonucu Ebuzer putlarını yıkıp, putları kırıp bu inançsızlıktan  sıyrıldı...
Gıfarli Ebuzer-Cündeb bin Cunade- yol kesen gıfarli eşkiyalardan biriydi. Eşkiyadan sahabe doğuran bir dönemden geçen bir yürekli adam.
Mekke de bir peygamberin ortaya çıktığını;  Allah’tan başka ilah olmadığını ve onun Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu tebliği ettiğini duydu.  İman etmek üzere Mekke yollarına düşen Ebuzer, peygamberi gördü ve iman etti. Mekke de müslümanlara büyük eziyetin olduğu ve müslümanlığı gizli yaşandığı bu dönemde Peygamber Ebuzere memleketine dönüp tebliğ yapmasını söylüyor. İçindeki imanı haykırmak isteyen Ebuzer Kabeye gider ve müslüman olduğunu ilan eder ve Mekkeliler tarafından dövülür Peygamberin amcası İbni Abbas kurtarır onu, ne yapıyorsunuz der bu gıfar kabilesinden eğer ona bişey yaprsanız bu eşkıyalar kervanınızı rahat bırakmazlar, hareketleri menfaatleri doğrultsunda gelişen bu mekkeli mezalimler- Ebuzeri bırakır.

bir tutam fikir

Bir toplumda vazife öncelik taşıyor, insanlar vazifelerini yerine getirip getimedikleriyle değerlendirilmiyorsa o toplum da üstün tutulan şey düzen ve düzen düşüncesidir. Eğer o toplumda yaşayan insaların hakları ön planda ise ve değerli sayılan şey insanların haklarının korunup korunmaması ise o toplumda hukuk üstün tutuluyor demektir. Hukukun üstün tutulduğu toplumda düzen sağlanabildiği halde, düzenin üstün tutulduğu yerde bunun söz konusu olduğu söylenemez.
Despotizm ezilenler kadar ezenleri de insanlıktan çıkarır.
Bunca bela, bunca yozlaşma içinde benim yapacağımın ne etkisi olur diye düşünmek bir yanıyla o belaları yozlaşmaları haklı saymak, hem de Allah’ın rahmetini umursamamaktır.

Mehmet Akif İnan

“Kudüs Şairi'' olarak da bilinen Memur-Sen'in kurucu genel başkanı şair ve yazar Mehmet Akif İnan, ölüm yıl dönümünde Şanlıurfa'da düzenlenen gecede anıldı.


9 Ocak 2011 Pazar

Şili de Filistin Devletini Tanıdı

Brezilya, Arjantin, Bolivya ve Ekvador'un ardından Şili de Filistin devletini tanıdı.
 
Şili Dışişleri Bakanı Alfredo Moreno, ülkesinin, Filistin'i ''İsrail devletiyle barış içinde, özgür, bağımsız ve egemen bir devlet'' olarak tanıyarak BM kararlarını izlediğini belirtti.
Kararın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera'nın Brezilya'da bir araya gelmesinden sonra alındığı kaydedildi.
Uruguay ve Paraguay'ın da gelecek haftalarda bu yönde bir karar alması bekleniyor.
haber7