26 Ocak 2012 Perşembe

bir tepki olarak slogan

KAHROLSUN israil, siyonizm, emperyalism...


1970 ve 80'li yıllarda israil karşıtı arapça şarkılar yapan filistin destekçisi isviçreli müzik grubu. 
Palestine mitt Land adında 1976'da bir albüm çıkartmıştır. Ve albümde israilin güttüğü zalim emperyalist, siyonist sisteme kahrolsun diyerek Filistinlilerin kendi toprklarındaki verdikleri mücadeleye destek oldular. Şarkılarıyla Kahrolsun israil diyen bu grup Türk gençliği gibi tutuklanıp bir yıl hapis cezası istenmemiştir tabiat gereği. Irkçılıktn halkı din,dil, ve ırk olarak kışkırttıkları için yargılanmak istenen gençler zaten kendisini bizden ayrı olmasını istediğimiz zulümü şiar edinmiş bir topluluğa lanet okumuştur, kınamıştır ve bu zülmün kahr olmasını, yok olup gitmesini temenni etmiştir. Kahr, Lütfun zıddıdır bu minvalde bu zulmün, ırkçılığın, kanlı devlet politikasinin ve terörist devlet oluşumunun hiçbir zaman var olmasını, bir lütuf mumelesine( hoş muameleye)  muhatap olamayacağını ve her koşulda kahr olması, ortadan tamamiyle kalkmasını temmenni etmek İnsanlık için varolmanın dayanılmaz hafifliğidir.



Filistinlilere nasıl davrandı ki. Çocuklara nasıl davrandı ki. Dünyaya nasıl davrandı ki. Rachel'a nasıl davrandı ki. İnsanlığa nasıl davrandığı ki. Mavi Marmara yolcularına nasıl davrandı ki ne bekliyor israil.  hoş geldin israil. ne güzel öldürüyorsun israil. müthişsin israil. devam et israil. !?!?
Allah'ını seversen saçmalama Türkiye. Yargı. Savcı. her kimsen artık.


Nizar Kabbani'nin gazaba uğramış şiirlerinde ki şu mısranın mahiyetiyle dinleye biliriz şarkıyı. şarkıdan da Kabbani'nin şiirden beklediği performansı bekliyorum...


Dostlarım
Başkaldırmıyorsa, nedir ki şiir?
Azgınları ve azışları devirmiyorsa, nedir ki şiir?
Zamanda ve mekanda
Sarsıntı yapmıyorsa, nedir ki şiir?
Kisra Nuşirevan'ın başındaki tacı
Yere çalmıyorsa, nedir ki şiir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder